Blog
2014-01-07 Sajtóközlemények

Bemutatkozik a Sony Xperia™ Z1 Compact – a világ legjobb prémium kompakt okostelefonja

Sajtóközlemény

 

Bemutatkozik a Sony Xperia™ Z1 Compact – a világ legjobb prémium kompakt okostelefonja1

 • A Sony Xperia Z1 legjobb technológiái egy zsebben is könnyen elférő, kompakt méretű okostelefonban
 • Stílusos, strapabíró és vízálló2 kivitel négyféle élénk színben – fekete, fehér, rózsaszín és lime*
 • A világ legjobb kamerája egy kompakt okostelefonban3 a Sony elismert kamera technológiáival: díjnyertes „G-lens” lencsék, 20.7 megapixeles „Exmor RS for mobile” CMOS képszenzorral, és „BIONZ for mobile” képfeldolgozó rendszerrel
 • Elképesztő vizuális élmény a Sony TRILUMINOS™ HD Display for mobile kijelzőjével és X-Reality™ for mobile képfeldolgozó technológiájával
 • Xperia™ Transfer Mobile szolgáltatás segítségével könnyen és gyorsan, akár már közvetlenül telefonról-telefonra másolható minden adat beleértve a telefonkönyvet, a tartalmakat és az alkalmazásokat, meglévő Android és iOS eszközökről

 

2014. január 7. CES, Las Vegas – A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon új távlatokat nyit az prémium okostelefonok piacán a Sony Xperia Z1 Compact bevezetésével. Ötvöztük a Sony Xperia Z1 zászlóshajójának legjobb technológiáit egy új, stílusos és kompakt kivitelben.

 

„A Sony Xperia Z1 Compact bevezetésével a prémium termékeink skálája szélesebb, mint valaha, így egyre több lehetőséget kínálunk vásárlóinknak” – nyilatkozta Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója. „Az Xperia Z1 egy igazán figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkező okostelefon, amely nemcsak gyönyörű, hanem igazán strapabíró kialakítással is bír. Az Xperia Z1 Compact készülékben a Z1 minden prémium szolgáltatása és teljesítménye megtalálható egy kisebb, kompakt méretbe csomagolva” – tette hozzá Suzuki.

 

A világ legjobb kamerája egy kompakt okostelefonban

Az Xperia Z1 Compact egy új mércét állít fel a prémium okostelefonok között. A Sony a hagyományos kompakt digitális fényképezőgépben bizonyított technológiáit ötvözte egy gyönyörűen kialakított kompakt okostelefonban, hasonló teljesítményt és minőséget kínálva. A 20.7 megapixeles kamera, az 1/2.3”-os Exmor RS for mobile CMOS képszenzorral, a díjnyertes Sony G Lens lencsékkel és az intelligens BIONZ™ for mobile képfeldolgozó rendszerrel egyesülve biztosítja a kiváló képminőséget.

 

A technológiák páratlan kombinációja teszi lehetővé, hogy ez az okostelefon vaku nélkül is gyönyörűen éles és világos képeket tud készíteni még kedvezőtlen fényviszonyok között is. A rövid záridő és a háromszoros Clear image zoom is megakadályozza, hogy akár távolról vagy közelről készített fényképek elmosódjanak, így egy pillanat sem megy kárba. A Superior Auto segít a tökéletes képek készítésében, intelligens jelenetfelismerő technológiájának köszönhetően gyönyörő képeket készíthetünk bonyolult beállítások nélkül is. A víz-és porálló kialakításának köszönhetően , ez a tartós és sokoldalú okostelefon könnyedén a mindennapok részévé válik, használhatjuk bárhol, bármikor.

 

Egyedi közösségi kameraalkalmazások a fényképezési élmény fokozásáért

Az Xperia Z1 Compact előre telepített innovatív Xperia kamera alkalmazásai a hagyományos fényképezést egy teljesen új szintre emeli:

 • Timeshift burst mód: Két másodperc alatt 61 képet csinál – így ki tudod választani a legtökéletesebbet.
 • Info-eye™: Innovatív vizuális keresési funkció, amely információt ad a lefényképezett helyszínről, könyvekről és borokról és még sok minden másról.
 • Social live: Élőben oszthatod meg videóidat Facebook-on, ahol barátaid azonnal reagálhatnak is rá.
 • AR effektek: Dobd fel egy kis humorral képeidet a Sony’s SmartARTM, kiterjesztett valóság segítségével.

 

Ezeken a nagyszerű előre telepített közösségi kameraalkalmazásokon túl természetesen további applikációk is elérhetőek, mint például Wikitude Places, Evernote, vagy a VI Sports. Ehhez egyszerűen csak indítsuk el telefonunkon a kamerát, kapcsoljuk be a Superior Auto módot, majd válasszuk ki ’+Alkalmazások’ menüpontot ahol válogathatunk a legújabb kamera alkalmazások közül, melyekkel még tovább fokozhatjuk telefonunkon a fényképezés élményét.

 

Szép és tartós külső

Az Xperia Z1 Compact felvonultatja az Xperia Z1 minden tulajdonságát, egy kézben is kényelmesen elférő méretben. A Sony kifinomult OmniBalance kialakításnak köszönhetően ez a víz- és porálló (IP55&IP58) gyönyörűség egyszerre letisztult és ellenálló. A dedikált fényképező gomb segítségével még a víz alatt is tudunk képeket és videókat készíteni. Az Xperia Z1 Compact az egyéni ízléseket figyelembe véve többféle színben kapható. Fehér, fekete, lime és rózsaszín variációk közül mindenki kiválaszthatja a neki leginkább tetszőt. Egy praktikus újítás is helyet kapott a telefonban,az új Glove Mode4 lehetővé teszi számunkra, hogy kesztyűben is használhassuk az Xperia Z1 Compact okostelefonunkat, legyen bármilyen az időjárás.

 

A világ leghosszabb üzemidejét biztosító prémium kompakt okostelefon5

A legújabb 2,2 GHz-es négymagos Qualcomm® Snapdragon™ 800 processzorral és 4G LTE támogatással köszönhetően az Xperia Z1 Compact ultragyors teljesítményt és lélegzetelállító grafikát nyújt. Az Xperia Z1 Compact a kiemelkedő, és piacvezető akkumulátor üzemidő érdekében kompakt méretei ellenére egy 2300 mAh-s akkumulátorral lett felszerelve.

 

Sony által kifejlesztett STAMINA üzemmód használatával a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes alkalmazásokat, amikor a kijelző kikapcsol, majd visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül. Most már nem akkora probléma, ha a töltő esetleg otthon maradna, és attól sem kell tartani, hogy a legfontosabb pillanatban lemerül a telefonunk. A Z1 Compact okostelefont a mindennapi igényekre tervezték.

 

 

A legszebb színek és kristálytiszta képek

A Sony legújabb BRAVIA® TV mobiltelefonra optimalizált technológiáját felhasználva az Xperia Z1 Compact a 4.3” TRILUMINOS™ HD Display for mobile technológiának köszönhetően a természetes és gazdag színek szélesebb palettáját jeleníti meg. A Sony exkluzív X-Reality™ for mobile szenzora egy intelligens szuper-felbontású technológia, amely megtalál és kiegészít bármilyen hiányzó pixelt, így mindig a legtisztább és legélesebb minőségben élvezhetjük videóinkat.

 

PlayMemories Online

Az Xperia Z1 Compact még egy további szórakozási lehetőséget kínál a felhasználók számára:

 • PlayMemories Online6: Az Xperia Z1 Compact az Album alkalmazásba ágyazva teszi elérhetővé felhőalapú kép- és video szolgáltatását. Az új “All Sync” funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal automatikusan feltölthessék az összes képüket tárhely korlátozás nélkül7

 

Xperia telefonra váltani még sohasem volt ilyen könnyű

Az Xperia™ Transfer Mobile szolgáltatás segítségével az előző androidos vagy iOS telefonon található tartalmak könnyedén átmásolhatóak az Xperia okostelefonra. A régi okostelefonról egyszerűen és könnyedén átvihető: telefonkönyv, képek, könyvjelzők, alkalmazások, üzenetek és sok minden más is új telefonunkra gyorsan és biztonságosan. Számítógépre már nincs is szükségünk, közvetlenül a régi telefonról az újra át tudunk vinni minden adatot az NFC technológia, vagy adatkábel használatával10.

 

Kiegészítők és kísérő termékek egyedülálló ökoszisztémája
A Sony innovatív kiegészítők és kísérő termékek széles körét kínálja, azért hogy az okostelefon használata még szórakoztatóbb legyen. Összesen 132 termék támogatja az egyérintéses NFC technológiát, melyek között TV készülékek, fejhallgatók, hangszórók, tabletek és más termékek is megtalálhatóak. Még sohasem volt ilyen könnyű tartalmakat átmásolni más készülékekre és azokon visszanézni őket.

 

Főbb okostelefon kiegészítők, amelyek hozzájárulnak az Xperia Z1 Compact élményének fokozásához

 

 • QX100: Nagy teljesítményű „objektív-szerű” kamera, melyet okostelefonokhoz terveztek, és azok kijelzőjén keresztül működtethetőek
 • SmartWatch 2: Használd, akár az Xperia Z1 Compact második kijelzőjét. Olvass üzeneteket, fogadj hívásokat, kezeld egyszerűen az értesítéseket – mindezt a csuklódról. Vezéreldaz Xperia Z1 Compact kameráját távirányítással.
 • DK32: Egy olyan mágneses töltő, amely lehetővé teszi számodra a tökéletes betekintési szöget akár telefonálsz, videót nézel vagy zenét hallgatsz a telefon töltése közben.
 • SBH-80: Egy olyan sztereó bluetooth fejhallgató, amely egyedi kinézetének és a prémium anyaghasználatnak köszönhetően akár nyakláncként is megállná a helyét. Az NFC, a HD Voice és az aptX szolgáltatásokat támogatja.

 

Az Xperia Z1 Compact 2014 februárjától lesz elérhető globálisan.

 

Az Xperia Z1 Compact összes tulajdonsága elérhető itt: http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z1-compact/

 

 

* A színek elérhetősége országonként változhat.

1 A Strategy Analytics a Sony Xperia Z1 Compact okostelefon tulajdonságait, a képi, videó és játék szolgáltatásait az alábbi okostelefonokkal hasonlította össze: Apple iPhone 5C és Apple iPhone 5S,HTC One Mini, Samsung Galaxy. Ezen felül figyelembe vették 202 brit vásárló visszajelzését, a processzor-, illetve az akkumulátor teljesítményének eredményeit. A Strategy Analytics szerint kompakt okostelefonnak minősülnek azok az okostelefonok, amelyek kijelzőinek mérete kisebb, mint 4.5 inch. A Strategy Analytics további eredményei a www.sonymobile.com/testresults honlapon olvashatóak.

 

2 Az IP55 és IP58 szabványoknak megfelelően, az Xperia Z1 Compact védett a behatoló por ellen és vízálló. Feltéve, hogy minden csatlakozó és borító zárva van, a készülék (i) Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból az IP55 szabványnak megfelelően; és/vagy (ii) 1,5 méter mélyen a édesvízben tartható 30 percig az IP58 szabványnak megfelelően. A telefon nem képes lebegni a víz tetején és nem működik azon a tartományon kívül, amelyet az IP55 és IP58 szabványok előírnak. Ezt figyelmen kívül hagyva a garancia érvényét veszíti. További információk a www.sonymobile.com/testresults honlapon olvashatóak.

 

3 Strategy Analytics’ SpecTRAX service által jóváhagyott tulajdonságok: 2013. október 25. A Strategy Analytics szerint kompakt okostelefonnak minősülnek azok az okostelefonok, amelyek kijelzőinek mérete kisebb, mint 4.5 inch. A Strategy Analytics további eredményei a www.sonymobile.com/testresults honlapon olvashatóak.

 

4 Maximum 2 mm-es vastagság

 

5 A Strategy Analytics 2013. november 25. és december 6-a között a Sony Xperia Z1 Compact okostelefon akkumulátor teljesítményét az alábbi okostelefonokkal hasonlította össze: HTC One Mini, Samsung Galaxy S4 mini, Apple iPhone 5C és Apple iPhone 5S. A Strategy Analytics szerint kompakt okostelefonnak minősülnek azok az okostelefonok, amelyek kijelzőinek mérete kisebb, mint 4.5 inch. A Strategy Analytics további eredményei a www.sonymobile.com/testresults honlapon olvashatóak.

 

6 Nem minden országban elérhető.

 

7 Ha egy kép meghaladja az 1920 pixeles felbontást (akár szélességében vagy hosszúságában), automatikusan visszaméretezi 1920 pixel méretűre.

 

9 A TrackIDTM TV szolgáltatás elérhető Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Japánban és az Amerikai Egyesült Államokban.

 

10 Xperia TM Transfer Mobile szolgáltatás február 14-től érhető el. iPhone telefonokhoz USB kábel szükséges (a támogatott kábelek fajtái országonként eltérőek lehetnek).

 

 

 

MÉDIAINFORMÁCIÓK:

További információk, képek és videók: www.sonymobile.com/pressreleases

 

Morvai Mariann

Senior PR Tanácsadó

Newdoor Communications

Mobil: +36 30 620 5373

E-mail: mariann.morvai@newdoor.hu

 

Sony Mobile Communications

A Sony Mobile Communications a Tokyo-i Sony Corporation leányvállalata, mely a nemzetközi audio, video, játék, kommunikációs és információs technológia egy elöljáró innovátora, mind a fogyasztói, mind a professzionális piac számára. A zenei, képi, számítógépes játékainak és online termékeinek köszönhetően a Sony a világ egyik vezető elektronikai és szórakoztató cégei közé sorolható. Az Xperia™ sorozaton keresztül a Sony Mobile Communications a legújabb Sony technológiát közvetíti, minőségi tartalmakkal és szolgáltatásokkal, valamint egyszerű kapcsolódási lehetőségekkel a Sony hálózat szórakoztatóipari szolgáltatásaihoz. További információ: www.sonymobile.com

 

Jogi információk:

1) A tények és jellemzők az egyes helyi változatoknál eltérőek lehetnek. 2) A működési idők a különböző hálózatoktól, SIM kártya típusoktól, kapcsolt eszközöktől és egyéb tevékenységektől (pl. játékok) változhatnak. A készülékek színe és a különböző készletek tartalma piaconként eltérő lehet. A kiegészítők elérhetősége piaconként változhat.3) A képen látható ikonok kizárólag illusztratív jellegűek. A megvásárolt termék kezdőképernyőjén ettől eltérő ikonok is megjelenhetnek. Bizonyos funkciók elérhetősége országonként változhat,

 

Sony, make.believe, WALKMAN, WALKMAN W logo, Sony Entertainment Network, PlayMemories Online, Exmor RS, G Lens, BIONZ, SmartAR, Xperia Transfer Mobile, BRAVIA a Sony Corporation védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Xperia és a TrackID a Sony Mobile Communications AB védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. A PlayStation a Sony Computer Entertainment védjegye vagy bejegyzett védjegye. A Snapdragon a Qualcomm Incorporated védjegye. A Facebook a Facebook, Inc. védjegye vagy bejegyzett védjegye. Minden más védjegy vagy bejegyzett védjegy a megfelelő tulajdonosok birtokában van. A feltételek előzetes értesítés nélkül változhatnak.

A védjegyekkel kapcsolatos egyéb tudnivalók elérhetők weboldalunkon:

www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright/

0 Comments

All rights reserved by Newdoor Communications Kft.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. more information

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Close